sy klippa måla klistra designa fotografera nåla teckna sy klippa måla klistra designa fotografera nåla teckna

söndag 6 mars 2011

Amningskudde

Nu har jag äntligen sytt klart amningskudden. Det var väldigt enkelt, det enda som var jobbigt var att man hade så stora tygbitar att arbeta med till man klippt ur själva amningskudden. Annars var det dragkedjan på ytterkudden som var lite pillrig att sy dit, men jag tyckte jag lyckades riktigt bra! =)

Jag började med att göra en mall på ihoptejpade A4 papper som jag sedan kunde använda för både ytter och innerkuddens tyg, istället för att behöva rita upp den flera gånger. Sedan sydde jag innerkudden av ett gammalt lakan, stoppade den med vadd (man kan även använda styrolitkulor, men jag hade så mycket vadd hemma och valde det istället) och sydde ihop den. Sedan klippte jag ut och sydde själva fodralet i tyg från IKEA (så sött!), till sist sydde jag fast dragkedjan. Jag valde att inte ha några band, som det egentligen står i mönstret att man ska ha.

Att möla in kudden i innertyget var inte det lättaste, men plats fick den! =) Jag rekomenderar verkligen att ha en ganska lång dragkedja, min var strax över 30 cm.

Mönstret kommer härifrån: http://www.amningskudde.com/sy-en-amningskudde-sjalv/

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar